031 22 94 614
Meniu

Cum sa alegi marimea corecta pentru sutien?


Data:13.12.2017

Porti marimea corecta la sutien? Majoritatea va spune probabil ca da, insa cercetarile arata ca aproximativ 80% dintre femei nu isi aleg marimea potrivita. Dar cum sa afli exact ce marime ti se potriveste? Astratex in colaborare cu Krisline au pregatit pentru dumneavoastra un ghid pentru a stabili marimea corecta.

Alegerea incepe cu masurarea pieptului. Este esential sa folositi un centimetru banda. Trebuie masurat cat mai fix, dar fara sa va stranga. Intotdeauna sa tineti centimetrul corect la orizontala.

Pentru a determina marimea corecta, trebuie sa stim circumferinta sanilor si circumferinta de sub sani.

Circumferinta pieptului se masoara in cea mai lata parte a pieptului dumneavoastra, in general la femei fiind peste sfarcuri. Pentru circumferinta de sub piept,trebuie sa va masurati exact sub sani.

Odata obtinute masuratorile corecte, este simplu sa-ti gasesti marimea adecvata. Doar verifica tabelul producatorului.

Dar cum aflam daca sutienul pe care il avem acasa de exemplu, este cel potrivit? V-am pregatit cateva sfaturi pentru a recunoaste sutienul care sa vi se potriveste cel mai bine.

Circumferinta

Chiar daca la o prima privire nu pare, un sutien ales corect in functie de circumferinta joaca un rol important. Baza sutienului trebuie sa poarte cea mai mare greutate a pieptului, nu umerii, cum se crede in general.

Daca baza este larga, nu isi poate indeplini corect functia, iar greutatea pieptului va fi suportata de bretele, situatie care poate cauza dureri ale umerilor, vanatai de la bretele si nu in ultimul rand modifica forma sutienului, afectand sanii.

O baza aleasa bine ar trebui sa fie cat mai aderenta pe corp. Partea din spate nu trebuie sa fie la o distanta mai mare de corp de trei degete. Partea din spate trebuie sa fie la un unghi corect fata de brate - sistemul de inchidere trebuie sa fie la aceeasi inaltime ca partea din fata, de sub sani. Sub nicio forma partea din spate nu trebuie sa se ridice! Acesta este un semn clar ca circumferinta aleasa este prea mare.

In partea din fata ar trebui sa incapa sub balene maxim un deget. Daca iti ridici mainile, sutienul trebuie sa-si mentina pozitia. In niciun caz partea din fata nu trebuie sa se ridice peste sani!

Daca incerci un sutien nou, trebuie sa alegi circumferinta bazei corect, prinzand sutienul la primul "mos si baba" (cea mai larga varianta). Este necesar sa iei in calcul ca circuitul se modifica pe parcurs si daca il probezi la cea mai stransa legatura, dupa ce isi modifica in timp dimensiunea, largindu-se, vei constata ca sutienul iti este prea larg.

Cand alegeti un sutien este foarte important sa va masurati cu atentie! Trebuie sa luati in considerare faptul ca cupa sutienului se micsoreaza sau se mareste in functie de circumferinta bazei. Cupa B de la circumferinta de 70 cm este mai mica decat cupa B de la circumferinta de 80 de cm, iar marimea 65D are aproximativ aceeasi cupa ca 70C si 75B si tot asa.

Deci daca cupa de la marimea 75B vi se potriveste, dar circumferinta este prea mare, este bine sa alegeti o marime mai mica la circumferinta, dar mai mare la cupa. Astfel, trebuie sa mergeti pe marimea 70C.

Bretele

Chiar si dupa bretele iti poti da seama daca un sutien este nepotrivit. Asa cum deja v-am spus, greutatea trebuie sa stea in circumferinta sutienului, nu pe bretele. Astfel, bretelele nu trebuie sa fie niciodata prea stranse, dar bineinteles, nici prea largi. Din fericire, majoritatea bretelelor pot fi ajustate in lungime, astfel ca trebuie doar potrivite la lungimea ideala.

Un semn ca bretelele nu sunt bine echilibrate poate fi durerea de umeri. Sunt des cauzate de o circumferinta prost aleasa. (prea larga). Greutatea este din nou lasata pe bretele, provocand dureri ale umerilor (mai ales in cazul femeilor cu sani mai mari).

Cupele

Bineinteles, in functie de cupa iti poti da seama usor daca un sutien este potrivit sau nu. Ce observi la cupa? Un semn poate fi ca sanii se revarsa peste sutien, cand cupele sunt prea mici pentru dimensiunea cupei si se creaza diferite umflaturi, impartind sanul in doua parti. Evident, nu este bine ca acest lucru sa se intample.

De asemenea poti intampina problema exact opusa. Daca cupa este prea larga, marginile superioare se incretesc si lasa spatiu intre san si cupa. Cand alegi marimea corecta, marginea cupei ar trebui sa copieze perfect forma naturala a sanului - astfel, sanul nu trebuie sa arate nici retras in cupa, nici sa depaseasca volumul acesteia.

Nu doar marimea, ci si forma cupei joaca un rol important. Chiar si cu o marimea aleasa corect, cupele pot fi nepotrivite. Trebuie astfel sa alegi o forma potrivita pentru sanii tai. Oferta este vasta si in timp iti vei gasi cu siguranta croiala ideala pentru un confort sporit.

Balenele

Balenele sunt concepute pentru a sustine sanii. Pentru a-si indeplini aceasta functie, balenele trebuie sa incercuiasca perfect sanul, nu sa-l stranga. Capatul balenelor ar trebui sa fie inspre subrat.

Trebuie sa fiti atente si la punctul de imbinare a balenelor in partea din fata. Aceasta parte a sutienului nu trebuie nici sa va stranga, dar nici sa indeparteze sanii.