031 22 94 614
Meniu

Termeni si conditii

Data:13.12.2017

Prevederi generale

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.astratex.ro, stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului (distribuitor) si ale cumparatorului (clientul, consumator). Vanzator si operator al operatiunilor online este Astratex SRO(SRL), cu sediul in Na Maninách 315/4, Holešovice, 170 00 Praha 7, inregistrata sub codul de indentificare fiscala CZ25944355, reg.com. C 16395. Pentru informatii de contact va rugam consultati sectiunea contact de pe site (aceasta sectiune este parte din conditiile generale de afaceri).

Denumirea si logo-ul firmei sunt marci comerciale Astratex SRO (S.R.L.) si nu pot fi descarcate, copiate sau utilizate fara acordul scris al proprietarului. Aceeasi prevedere se aplica tuturor textelor publicate, fotografii si elemente grafice detinute de catre Astratex SRO (S.R.L.). Orice incalcare a drepturilor de autor poate fi raportata la urmatoarea adresa de e-mail: info@astratex.ro

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:
 
OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor
OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Legea 365/2002 privind comertul electronic.

Definitii

Contract - contractul de achizitionare sau alt contract guvernat de legea aplicabila, in care partile sunt consumatorul pe de o parte si vanzatorul pe cealalta parte.

Vanzatorul (distribuitor) - o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale incheie acte de comert sau alte acte de natura comerciala. Este o persoana fizica sau juridica care, direct, sau prin intermediul altor persoane fizice sau juridice, livreaza bunuri si/sau servicii catre consumator.
 
Consumator (cumparator) - o persoana, care in concordanta cu termenii si conditiile contractuale incheie acte care nu sunt de natura comerciala. Este o persoana fizica sau juridica care cumpara bunuri sau servicii, in alte scopuri decat comerciale.
 
Distribuitor - O persoana care, in concordanta cu termenii si conditiile contractuale, incheie acte de natura comerciala.
 
Finalizarea contractului de achizitie - Comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, cu conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator intre parti este incheiat un contract cu efecte juridice si cu drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in conditiile generale de afaceri, care sunt parte integrala din acest contract.
 
Termeni si conditii - intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Cumparatorul accepta termeniii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda care genereaza efecte juridice de la momentul finalizarii contractului de achizitie. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator. Renuntarea la contract se poate face in conformitate cu prevederile legale pentru contractele la distanta.

Pusculita. Pusculita este un sistem de loialitate prin care cumparatorul poate obtine o reducere la urmatoarea achizitie. O suma de 8% din valoarea produselor achizitionate, nereturnate (adica a valorii produselor pe care cumparatorul le pastreaza efectiv) este creditata in Pusculita dupa 30 de zile calendaristice de la primirea comenzii.

Returnarea produselor

Returul produselor se supune ordonantei OUG 34/2014, cu completarile si modificarile ulterioare, privind regimul juridic al contractelor la distanta.
 
Cumparand de pe Astratex.ro nu exista niciun risc. Daca produsele nu corespund asteptarilor dvs, aveti posibilitatea de a returna. Termenul legal de restituire a produselor este de 14 zile calendaristice de la receptionarea acestora. In plus fata de dreptul legal mentionat mai sus, de a se retrage din contract, Astratex, s.r.o., ofera voluntar consumatorului o garantie de returnare sau de schimb de bunuri pentru o perioada de 45 de zile de la primirea bunurilor. Impacheteaza produsele impreuna cu aceasta nota de livrare, in acelasi colet in care au fost livrate si trimiteti-l la Coletăria.ro / ASTRATEX ID 98516870, Drumul Osiei 53-55, 062395 București. In nota de livrare va rugam sa notati contul dvs. IBAN, unde doriti sa primiti contravaloarea produselor returnate.
 
In cazul in care cumparatorul se retrage din contract, toate fondurile primite de la el de catre vanzator in baza contractului ii vor fi returnate fara intarziere nejustificata, nu mai târziu de 10 zile dupa retragerea din contract. In cazul in care cumparatorul a platit bunurile cu un card de plata, fondurile vor fi returnate in acelasi mod. In cazul in care gateway-ul de plata refuza procesul de rambursare din orice motiv, vanzatorul va cere cumparatorului numarul de cont catre care va fi returnata plata in exces. Banii nu pot fi returnati in numerele de cont ale caselor de plati (rambursari de imprumuturi, credite, economii etc.). Pentru rambursari, va rugam sa introduceti numai numarul dvs. de cont bancar personal.
 
Returnarea produsului este supusa unui formular de retur (scop informativ) care poate fi utilizat aici case.
 
Dreptul la un avantaj oferit de o promotie (cadou, reducere sau alt beneficiu) este valid daca comanda respecta in prezent toate regulile promotiei. In cazul in care cumparatorul se retrage din contractul de cumparare, acest drept expira. Odata cu returnarea produselor, cumparatorul este obligat sa returneze si cadoul, impreuna cu acestea. In cazul in care cumparatorul returneaza doar o parte din produse si valoarea produselor ramase (pastrate) nu depaseste limita stabilita pentru a beneficia de un cadou, cumparatorul este obligat sa returneze si cadoul respectiv. In caz contrar, se va percepe, retroactiv, pretul standard al cadoului.
 
Address de corespondenta / expeditie este
 
Coletăria.ro / ASTRATEX ID 98516870
Drumul Osiei 53-55,
062395 Bucureşti  

Procesarea comenzilor

Dupa trimiterea comenzii veti primi pe mai un reply automat de confirmare.Termenul de livrare estimat este afisat in pagina de detalii a fiecarui produs, sub textul "Data livrare". Mentionam ca data afisata este estimativa, si are la baza informatiile furnizate de compania care asigura livrarile. In cazul in care livrarea intarzie, desi este putin probabil ca noi sa fi cauzat aceasta intarziere ne prezentam scuze in avans si va multumim pentru intelegere.

Anularea comenzilor

Se poate solicita anularea comenzilor prin email la info@astratex.ro sau telefonic.

Va rugam sa mentionati numarul comenzii in subiectul emailului si numarul facturii, sau sa trimiteti un Reply la mesajul de confirmare a comenzii cu textul ANULARE.
 
Inapoierea banilor garantat se aplica numai in cazul produselor neavariate si nefolosite. Inapoierea banilor nu se aplica pentru articolele purtate

Conditii de livrare

Produsele sunt livrate exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Metoda de livrare:
 
livrarea comenzii la adresa specificata in comanda, prin firma de curierat
• livrarea comenzii la adresa specificata in comanda - ridicare colet din Punct Pick-Up 

 
Vanzatorul expediaza produsele cumparatorului in termen de trei până la patru zile lucratoare de la plasarea comenzii, singura conditie fiind ca produsele sa fie in stoc. In cazul in care cumparatorul opteaza pentru plata online sau prin transfer bancar, produsele sunt expediate in termen de trei până la patru zile lucratoare de la creditarea platii. 
 
Termenul de livrare mentionat online este estimativ. Acesta are la baza data preconizata de livrare oferita de catre firmele de curierat. 
 
Costul expedierii este suportat de catre cumparator iar acesta este reglementat de catre pretul afisat de vanzator. Costurile aferente transportului sunt urmatoarele:
 
transport colet la domiciliu/ la serviciu - firma Cargus, plata ramburs (la livrare) - 13,99 RON, plata in avans (online prin card) - 9,99 RON
transport colet la domiciliu/ la serviciu - firma Fan Courier, plata ramburs (la livrare) - 14,99 RON, plata in avans (online prin card) - 10,99 RON
transport colet la Coletaria Pick up point - punct de ridicare, plata ramburs (la livrare) - 13,99 RON, plata in avans (online prin card) - 9,99 RON

Garantie si reclamatii

Astratex.ro ofera garantie timp de 24 de luni pentru produsele comercializate. Garantia intra in vigoare in data in care coletul a fost expediat si acceptat de catre Client. Vanzatorul este responsabil pentru toate defectele din fabricatie si asigura schimbarea acestora in perioada de garantie, in baza facturii. Garantia nu se aplica in cazul defectelor survenite in urma utilizarii necorespunzatoare sau a unei actiuni mecanice. Va rugam sa cititi si sa respectati instructiunile de spalare specificate de producator pe eticheta.

Reclamatiile pot fi depuse personal sau  prin email. In urma acceptarii unei reclamatii, costul transportului catre noi va fi suportat de catre cumparator, iar de la noi catre cumparator va fi suportat de Vanzator. Produsele vor fi acceptate numai in cazul in care sunt impachetate in ambalajul original, fara nicio urma de deteriorare. Intotdeauna este necesar sa atasati o descriere a defectului, o copie a notei de livrare si factura. Fiecare cerere va fi prelucrata fara intarzieri nejustificate, iar pe tot parcursul acestui proces cumparatorul va fi instiintat. NOTA: pot exista mici diferente ale texturii.

Preturile si valabilitatea ofertelor

Preturile prezentate pe site sunt finale si includ TVA (vanzari cu amanuntul) si sunt valabile pana la disparitia produsului de pe site sau modificarea acestora. Astfel veti plati EXACT pretul afisat pe site

Reduceri

Cupoanele nu se cumuleaza cu reducerile speciale. Cupoanele pot fi insa folosite cu anumite produse deja reduse, daca nu se precizeaza altfel. Detalii aici.

Reduceri de volum

Cumparand peste 5 000 Lei beneficiati de 5 % reducere din valoarea comenzii.

Confidentialitatea datelor

Toate informatiile personale pe care le introduceti pe Astratex.ro au caracter confidential. Vanzatorul se obliga sa nu furnizeze aceste date catre terte persoane, fizice sau juridice, decat in situatia in care Autoritatile Statului prin aplicarea legilor in vigoare solicita acest lucru. Puteti in permanenta sa solicitati schimbarea sau stergerea adresei de email din baza noastra de date. Informatiile cu caracter personal pot fi modificate din aria de administrare a contului de Client.


Newsletter

Vrei sa fii la curent cu noutatile noastre?Vrei sa fii la curent cu noutatile noastre?

Editare, dezabonare