Consultanta

Tot ceea ce trebuie sa stii
despre lenjerie

Ingrijirea costumelor de baie si a lenjeriei

Data:13.12.2017

Ingrijirea costumelor de baie

Astratex.ro a pregatit pentru dumneavoastra cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va pastrati costumele de baie in cea mai buna conditie.Plavky

In primul rand fiti atenti la deteriorarile de ordin mecanic si abraziunile-materialul din care este confectionat costumul de baie poate fi deteriorat de bijuterii, pietricele, de faptul ca stati pe o suprafata dura sau pe una grunjoasa, tobogan, etc..

Inainte de a fi purtat pentru prima oara, va recomandam sa inmuiati costumul de baie in apa calduta (30 ° C) care sa contina un detergent ce nu ataca tesaturile 

Plavky

delicate. Dupa ce il spalati putin, lasati-l la uscat. Acum puteti sa il purtati linistita. Puteti folosi de asemenea o pudra fina pentru spalat sau chiar un sapun delicat.

De asemenea, va recomandam ca dupa fiecare purtare sa clatiti costumul de baie in apa calduta. Dupa ce este spalat, poate fi lasat la uscat, insa numai la umbra, niciodata la soare. Nu este recomandat sa lasati costumul de baie ud strans. Daca folositi sapun, va sugeram sa il clatiti bine, mai ales partea interioara si de protectie a acestuia. Nu depozitati costumul de baie intr-o punga de plastic- aceasta poate crea un efect de sera si poate cauza deteriorari.

Aveti grija la produsele chimice. Sarea de mare sau clorul pot altera culoarea costumului de baie. In consecinta, va sugeram sa va alegeti cu grija plaja sau piscina ( de obicei tratata cu clor) in care urmati sa va bucurati de vara. Din cauza clorului, costumul de baie isi poate pierde din elasticitate. Un alt factor pe care va sugeram sa il luati in considerare este transpiratia si crema de protectie solara. In loc de crema obisnuita, folositi doar crema cu factor de protectie, lasati ca aceasta sa penetreze pielea, si doar dupa aceea sa luati costumul de baie pe dumneavoastra.

O atentie sporita este recomandata in cazul in care doriti sa folositi sauna, in care temperatura este de obicei mult mai mare decat cea permisa de 30 ° C si aveti grija si la baile cu noroi. Ambele au efecte negative asupra culorilor si structura materialului din care sunt confectionate costumele de baie.

Dupa ce sezonul de vara s-a terminat, va recomandam sa spalati costumul la masina de spalat. Pentru o protectie speciala si pentru a economisi bani, va punem la dispozitie un saculet dedicat materialelor delicate, pe care il puteti folosi fara nici o problema. In orice caz, nu lasati costumul de baie in uscator sau la o temperatura ridicata.

Pe langa toate aceste sfaturi va recomandam sa urmariti intotdeauna instructiunile care se afla pe eticheta. Suntem de parere ca daca veti urma toti acesti pasi, costumele de baie achizitionate de pe siteul Astratex.ro vor avea o durata de viata prelungita si veti fi cu atat mai mult mai satisfacute de calitatea lor

 

Ingrijirea sutienelor

Sutienele sunt confectionate din cele mai fine materiale, care sunt in acelasi timp flexibile, elastice si foarte confortabile. Grija pe care trebuie sa o acordati materialelor delicate este una solicitanta. Sutienele 

Podprsenka

care prezinta cupe cu intarituri sau pernite pentru a va oferi acea forma perfecta a bustului necesita un tratament adecvat pentru a evita formarea cutelor. Cu cat aveti mai multa grija de conditia in care va mentineti sutienul, cu atat mai mult isi vor pastra proprietatiile excelente.

Spalatul de mana sau cel in masina de spalat automata este mai solicitant pentru un sutien? Producatorii recomanda sa le spalati la mana, foarte delicat. Unul dintre motivelel pe care trebuie sa le luati in considerare este acela ca majoritatea produselor contin un sistem de sustinere cu sarme, care nu tolereaza masina de spalat. Sunt insa si mai multe motive pentru care nu recomandam spalatul in masina automata. Aceste sarme pot iesi datorita fortei centrifuge si va pot distruge interiorul masinii de spalat. Mai mult, presiunea apei si temperatura acesteia ridicata pot distruge forma cupelor din burete. Cel din urma motiv ar fi ca dantela poate fi deteriorata de carligele din sistemul de prindere..

Daca insa nu aveti alta solutie la dispozitie decat sa spalati sutienul in masina de spalat, va sugeram sa minimalizati aceste riscuri prin folosirea saculetului destinat special

 acestui lucru. Saculetul poate evita deteriorarea prematura, nu distruge anumite aplicatii si nu permite ca dantela sa fie prinsa.

Podprsenka

Nu uitati insa sa setati masina pe programul dedicat tesaturilor delicate - care sa nu contina stoarcere brutala sau temperatura ridicata.

In acelasi timp, va recomandam sa nu folositi uscatorul. Caldura excesiva a acestuia poate deteriora sutienele care prezinta pernite sau intarituri, afectand in acest fel elasticitatea materialului. Caldura mai poate avea si un alt efect, micsorand materialul de pe suprafata cupelor si creand cute. Uscarea frecventa poate face in asa fel incat cupele sa se micsoreze si sa nu mai creeze acelasi efect pentru care ati achizitionat sutienul initial.

Cum sa spalati la mana? Va recomandam sa spalati sutienul in apa rece sau calduta, folosind un detergent suav. Nu stoarceti. Majoritatea sutienelor sunt confectionate din material fin care se usuca foarte repede.

Unde puteti depeozita sutienul? Acest lucru nu ar trebui sa va preocupe excesiv, insa va recomandam sa acordati o atentie deosebita sutienelor cu intarituri sau celor push-up. Le puteti impacheta pe jumatate, punand o cupa intr-alta sau le puteti intinde pe toata suprafata sertarului. Unele doamne prefera sa isi depoziteze sutienele pe umerase. Daca acordati atentia necesara, durata de viata a sutienului poate fi marita cu pana la 2 ani fara ca acesta sa prezinta urme de deteriorare majora.

La fel ca si cu costumele de baie, va sugeram sa cititi cu atentie instructiunile afisate pe eticheta producatorului. 

Pentru mai multe informatii puteti trimite un mail la adresa info@astratex.ro sau sa apelati la linia dedicata relatiilor cu clientii 031 22 94 614. Program de luni pana Vineri intre orele 9 si 17.