Consultanta

Tot ceea ce trebuie sa stii
despre lenjerie

Tipuri de costume de baie

Data:13.12.2017

Bikini, tankini, monokini... Nu reusesti sa iti faci o idee clara? Prin urmare, am repartizat costumele de baie pe categorii, in functie de stilul si croiala acestora. Pagina noastra este usor de folosit iar tu poti gasi costumul de baie potrivit. 
 
1.Croiala - Costume de baie doua piese / Bikini
Poate te surprinde faptul ca toate costumele de baie din doua piese sunt considerate bikini. Anul 1957 a fost un an revolutionar in materie de costume de baie, deoarece pana atunci termenul bikini reprezenta costumul de baie intreg. Odata cu trecerea anilor, termenul "bikini" reprezinta costumele de baie triunghi, din doua piese.
 
a) Costum de baie doua piese clasic
Costumul de baie cu o croiala clasica urmeaza acelasi tip de croiala si de armare ca si cea folosita in cazul sutienului obisnuit. Sutienul costumului de baie clasic poate fi combinat cu orice tip de slip, indiferent de croiala; de aceea aceste costume de baie sunt intalnite frecvent pe plaja sau la piscina.
 
b) Costum de baie doua piese tip bardot
Aceasta croiala se regaseste, de regula, in categoria costumelor de baie din doua piese. Este inportant sa mentionam croiala speciala a cupelor care iti pune in valoare decolteul. De regula bretelele sunt detasabile, ceea ce confera un bronz uniform. Aceasta croiala a devenit cunoscuta datorita decolteului impresionant al 
cunoscutei actrite de origine franceza Brigitte Bardot. 
 
c) Croiala triunghiulara / String Bikini
Tipic pentru acest costum de baie sunt cupele cu o croiala triunghiulara si slipul care se leaga in laterale. Cu toate acestea poti opta intre mai multe variante, de exemplu sutienul costumului de baie poate fi inchis prin clips metalic sau croiala slipului poate fi clasica. Depinde doar de tine si de stilul preferat. Cand vorbim despre string bikini, un lucru ramane neschimbat  - partea superioara (sutienul costumului de baie) se aranjeaza intotdeauna dupa gat. Croiala potrivita pentru toate marimile, cu un aspect tineresc!
 
d) Tankini
La prima vedere ar putea fi confundat cu un costum de baie intreg. Cu toate acestea tankini-ul este un costum de baie seducator, din doua piese, care detine avantajele costumului de baie intreg! La fel ca si costumul de baie intreg, tankini-ul mascheaza micile imperfectiuni din zona abdomenului si este in acelasi timp foarte practic - pentru bronz poti rula materialul pana in zona bustuui. Tankini este ideal pentru sporturile de plaja si inot.
 
e) Mikrokini
Daca nu ai auzit acest termen pana acum, iti prezentam costumul de baie cu o croiala foarte extravaganta. Probail si cea mai sexy. Dupa cum sugereaza si numele, acest costum de baie reprezinta o varianta micro a costumului de baie clasic (de regula cupele sunt triunghiulare). Mikrokini acopera doar partile private -  mameloanele si zona intima. Atentie: Numai pentru femeile curajoase!
2. Croiala  - Costume de baie intregi
Costumele de baie intregi, sunt mereu in tendinte - de peste 200 de ani! Excelent pentru doamnele timide sau pentru activitati sportive. Pot fi impartite in doua categorii:
 
a) Clasic
Cupe intarite, cu bretele, aranjat dupa gat, slip croiala clasica, croiala braziliana sau tanga... Toate aceste caracteristici au un lucru in comun - se refera la costumele de baie intregi. Indiferent de varianta aleasa, beneficiezi intotdeauna de o croiala avantajoasa, ce mascheaza micile imperfectiuni din zona abdomenului si a soldurilor.
 
b) Monokini
In trecut monokini-ul reprezenta partea inferioara a unui costum de baie, prin urmare slipul. Astazi monokini-ul reprezinta si un costum de baie intreg, cu decupaje seducatoare si un aspect foarte sexy. Un lucru este comun pentru toate tipurile de monokini: zona abdomenului este acoperita. Acest tip de costum de baie este indragit de adolescente si de catre doamnele elegante - mascheaza micile imperfectiuni din zona abdomenului si are un aspect seducator.
Speram ca acest mic ghid te-a ajutat sa descoperi mai multe despre croiala costumelor de baie iar in articolul 
urmator o sa iti prezentam mai multe detalii legate de diferitele tipuri de costume de baie!